Pulski velikani ringa

NAJBOLJI BOKSAČ REVIJE - Marko Čalić (M. ANGELINI)
NAJBOLJI BOKSAČ REVIJE - Marko Čalić (M. ANGELINI)

Četvrtu godinu uzastopno pulski Pattinaggio je bio domaćin jednodnevne boksačke revije "Pulski velikani ringa". No, dok su tri prethodna izdanja donijela desetak borbi revijalnog karaktera u raznim uzrastima, ovo posljednje upriličilo je službeni dvoboj između Hrvatske i Njemačke koji je donio šest seniorskih mečeva od kojih niti jedan nije okončan prije isteka tri predviđene runde. Triput su suci jednoglasno donijeli odluku o pobjedniku, triput su se preglasavali, a na kraju je konačni rezultat bio 6:6.

Hrvatske boje branila su i dvojica Puljana, Marko Čalić koji je u teškoj kategoriji jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Alexandera Pilza i bio proglašen za najboljeg boksača revije, te Sanjin Pol Vrgoč koji je u srednjoj kategoriji nakon sudačkog preglasavanja poražen od Meritona Rexhepija, s kojim je potom podijelio priznanje za najborbeniji par. Stipan Prtenjača je u lakoj kategoriji s "čistih" 3:0 svladao naturaliziranog Nijemca Nenada Stančića te bio proglašen najboljim tehničarom, dok je Stephan Nikitin, koji je u velter kategoriji po istom scenariju svladao Zadranina Gabriela Marvina, dobio priznanje za najboljeg njemačkog predstavnika. U preostale dvije borbe suci su se također dvoumili oko konačne odluke i na kraju u lakoj kategoriji presudili da je Murat Yildirim bio uspješniji od Matea Komadine, dok su u poluteškoj kategoriji dodijeli pobjedu Luki Plantiću u srazu s Ibrahimom Bazujevim.

Put do zaokruživanja "pokera" pehara namijenjenih najboljem boksaču pulske revije Marku Čaliću nije omela niti činjenica da mu je sudac u ringu u drugoj rundi bio primoran brojati, i to ne nakon udarca njegovog protivnika.

- Uganuo sam zglob desne noge. Krenuo sam unazad, krivo stao i čuo kako je tri-četiri puta "zakrckalo". Stisnuo sam zube, nije bilo druge, nastavio sam provoditi zacrtani plan, izdržao do kraja i pobijedio. Nije mi prva ozljeda, navikao sam, a usto sam još bio vruć, adrenalin je radio i nisam previše obraćao pažnju na nogu, bol je došla tek kad sam se počeo hladiti. Sudac u ringu mi je brojao, takvo je pravilo, ali bodovni suci to nisu računali kao pravi nokdaun - rekao je po okončanju revije Marko Čalić, dotaknuvši se i svog protivnika. - Pilz je dobar i školovan boksač te mogu reći da me ugodno iznenadio. Nije još do kraja izrađen borac, ali je jako nezgodan. Oni su u Pulu stigli sa svojim državnim prvacima do 22 godine, a svi znamo da prvak Njemačke nije lako postati niti u jednom sportu i niti u jednom uzrastu. Od ranije sam znao Nikitina s kojim sam ove godine bio zajedno u njemačkom olimpijskom kampu u Heidelbergu, dok sam Pilza prvi put vidio, ali znao sam da ga ne smijem podcijeniti jer Nijemci sigurno ne bi poslali nekog bezveznog boksača da ih predstavlja u drugoj državi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter