Pulski vatrogasci žele dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvaranje Vatrogasnog doma glavni je zadatak kojeg si je pulsko Dobrovoljno vatrogasno društvo zacrtalo za ovu godinu, istaknuo je na sinocnoj godišnjoj skupštini predsjednik društva Petar Znahor.

On je kazao da je prošle godine velika pažnja bila posvecena školovanju clanova - organizirano je školovanje za zvanje vatrogasac i vatrogasni docasnik, zatim za vatrogasne suce, vozace, a nekolicina clanova prijavljena je i za polaganje strucnog ispita za samostalno vodenje intervencija.

Društvo ima trenutno 95 clanova, od cega 50 izvršujucih, 20 djece i mladeži te 25 starijih vatrogasaca i podupirujucih clanova. Ove se godine ono namjerava aktivno ukljuciti u poslove uredenja i ocuvanja okoliša, sanaciju deponija i koordinaciju ekoloških udruga, a jedan od ciljeva je i uspostavljanje bolje suradnje sa susjednim DVD-ima. Takoder, s Gradom Pula radit ce se na uvodenju odredenih beneficija zaslužnim clanovima.

Na skupštini su podijeljena i vatrogasna priznanja te odlikovanja, pa su tako zlatnu medalju za opci doprinos dobili Ivan Ljevar, Stevo Manojlovic i Vladimir Ivanek, a zlatnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost Savo Celic i Mato Vidovic. Srebrna medalja dodijeljena je Alenu Klimanu, srebrna plamenica Denisu ?uricu i Vladimiru Cjefu, broncana plamenica Ivici Katarinu, Tihomiru Soldatu i Deanu Križicu, dok je Nataša Rašeta dobila spomenicu za deset godina rada u društvu.


Podijeli: Facebook Twiter