Pulski vatrogasci intervenirali 13 puta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci s utorka na srijedu na pulsko se podrucje obrušila olujna te na udare orkanska bura, noseci pritom snijeg i ledenu kišu. Osim u prometu, bura je stvarala nevolje lomeci grane i stabla te bacajuci kontejnere i prometne znakove.

Kako doznajemo od meteorologa Marija Grabara s pulske meteorološke postaje, u nocnim su satima na podrucju zracne luke zabilježeni udari bure od cak 60 cvorova, odnosno 120 kilometara na sat. Nalete bure nisu izdržali brojni stoljetni borovi, poput onih u kampu Valovine, gdje je jedan pao i na bungalov, te oni na Velom Vrhu, Lungomareu… Srecom, nitko pritom nije ozlijeden.

Zbog olujnog nevremena jutros je u komunalnoj palaci održan hitan sastanak svih direktora gradskih poduzeca, na kojemu je Klaudio Karlovic, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, informirao prisutne o stanju te naglasio da su sve službe u pripravnosti.

Iz Županijskog centra 112 doznajemo da nisu imali previše prijava, a to pojašnjavaju cinjenicom da je velik broj gradana izravno zvao vatrogasce i Herculaneu da bi se problem što prije otklonio. Pulski vatrogasci pak nisu imali vremena za san jer su do ranih jutarnjih sati intervenirali 13 puta. Jedanaest puta uklanjali su stabla i grane s prometnica, a najviše je dojava zaprimljeno upravo s pulskog podrucja.


Podijeli: Facebook Twiter