Pulski ugostitelji i dalje vuku goste za rukav


Grad Pula u prosincu prošle godine usvojio je novu Odluku o komunalnom redu u kojoj se, među ostalim, zabranjanjuju takozvane aktivnosti koje su usmjerene prema prolaznicima i potencijalnim gostima radi "prezentacije ugostiteljske ponude". Ovakva odredba uvrštena je u odluku nakon mnoštva pritužbi koje su stizale pogotovo iz starogradske jezgre.

Stoga se novom Odlukom o komunalnom redu zabranilo izvedbe i aktivnosti koje su usmjerene prema
prolaznicima i potencijalnim gostima u cilju prezentacije ugostiteljske ponude. Međutim, u Kandlerovoj ulici i na Forumu, kao i na Kapitolinskom trgu odmah iza Komunalne palače, ta se odluka ne poštuje. Doduše, treba reći da je velika većina ugostitelja poštuje, ali ni oni koji čine prekršaje nisu rijetki.

- Grad Pula pokrenuo je postupak izmjene Odluke u komunalnom redu upravo s ciljem uvođenja reda u javnom prostoru te uređenijeg grada, a postupak se na terenu, provodio u suradnji, i uz uvažavanje mišljenja struke, samih ugostitelja i ostalih sugrađana, a sama Odluka usvojena u prosincu 2014. godine. Prema čl. 41. navedene Odluke zabranjuju se sve izvedbe i aktivnosti koje su usmjerene prema prolaznicima i potencijalnim gostima s ciljem prezentacije ugostiteljske ponude, od strane konobara, animatora i ostalog osoblja, ispred i u okruženju ugostiteljskih objekata, govore u uvodu iz Grada Pule.

Iz Grada nam nisu komentirali slučaj iz Kandlerove ulice s kojeg imamo fotografiju, kada je komunalni redar intervenirao u "ratu" dva ugostiteljska objekta prilikom "preuzimanja" gostiju. Tek nam navode kazne, od deset do tisuću kuna, ovisno o fizičkoj ili pravnoj osobi. Odnosno, ukoliko zauzima javnu površinu u bilo koju svrhu bez odobrenja, te onečišćuje, uništava ili oštećuje javne površine kao i objekte i uređaje što su na njima ili su njihov sastavni dio, odnosno postupa suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter