Pulski TZ u Velikoj Jabuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neslužbeno smo saznali da se citavo turisticko vijece pulske Turisticke zajednice, zajedno s direktoricom Sanjom Cinkopan Korotaj, u cetvrtak zaputilo u New York. Prema našim informacijama, na put preko Bare krenulo 19 osoba jer uz devet clanova Vijeca putuju i njihovi supružnici koji, kako saznajemo, sami placaju troškove.

Iako su se prije nekoliko dana iz TZ Grada Pule požalili da su zbog novog Zakona o turistickim zajednicama ostali bez 400 tisuca kuna vec naplacene turisticke clanarine, izgleda da je u njihovoj blagajni ostalo još uvijek dovoljno za prezentaciju na americkom tržištu.

Ne treba zaboraviti da je predsjednik TZ-a Pule gradonacelnik Boris Miletic, za kojeg nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu da je u New Yorku, ali smo to culi iz neslužbenih izvora.



Kojim je povodom turisticka delegacija Pule otputovala za New York i što ce tamo raditi? Iako se pretpostavlja da je svrha putovanja promocijskog karaktera, iz pulskog TZ-a do sada nije bilo najava o mogucoj americkoj prezentaciji. S obzirom na to da je Istru lani posjetilo 11 tisuca Amerikanaca, koji su ostvarili 38 tisuca nocenja, postavlja se pitanje je li bilo nužno da se u Veliku Jabuku zaputi ovako brojno izaslanstvo. Hoce li to pridonijeti znacajnom porastu broja americkih turista u Istri?

Iako se i župan Ivan Jakovcic trenutno nalazi u New Yorku, on je, za razliku od spomenute delegacije, svoj posjet službeno najavio i obrazložio medijima.


Podijeli: Facebook Twiter