Pulski The Chweger svira u Hamburgu

Dan nakon koncerta igramo nogomet protiv naše braće Afrikanaca s Lampeduse (Z. GOTOVAC)
Dan nakon koncerta igramo nogomet protiv naše braće Afrikanaca s Lampeduse (Z. GOTOVAC)

Pulski sastav The Chweger ove će se subote premijerno predstaviti njemačkoj publici. U sklopu interkulturalnog Krass Festivala, The Chweger će nastupiti u Hamburgu, u prestižnom prostoru Kampnagel, u kojem će tri dana kasnije nastupiti Patti Smith.

Krass Festival, zamišljen kao 'kultur-crash-festival', predstavlja projekte u kojima se različite kulture sudaraju i miješaju kroz glazbu, ples, film, predstave, performanse, predavanja i diskusije, baveći se temom integracije i interkulturalnosti te ujedno razvijajući društveno-političke vizije i ideje za jednu buduću transkulturalnu zajednicu.

Prošle su godine od autora iz regije sudjelovali Damir Avdić, Rambo Amadeus te književnik Dževad Karahasan. Uz The Chweger, istu večer nastupa i američki glazbenik Dorian Wood.

- Radost nam je i izazov ovaj koncert  u Njemačkoj, a i znatiželjni smo na kakav će prijem naići naša glazba. Prošle je godine na ovom festivalu naša skladba "Fućkam/The Whistler", s autentičnim fućkanjem kultnog Alessandra Alessandronija, bliskog suradnika Ennija Morriconea i Sergia Leonea u špageti-vesternima, korištena u plesnom performansu "Ghetto Blasters". 

Sukladno interkulturalnoj koncepciji festivala, dan nakon koncerta, uz nedjelju, odigrat ćemo malonogometnu utakmicu protiv naše braće Afrikanaca koji, nakon Lampeduse, trenutno žive u jednom izbjegličkom centru u Hamburgu. Naša Maja, jedina žena, bit će sudac, kažu u pulskom bendu.

Naredni hrvatski nastup The Chweger ima već u subotu, 15. veljače u Rijeci u "Klub.u". (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter