Pulski taksisti su preskupi i zato se boje konkurencije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon teksta o novoj gradskoj odluci o autotaksi prijevozu kojom ce se dozvoliti izdavanje dozvola za još 20-ak taksista, jucer se u našu redakciju javio Mario Mofardin, direktor firme Marko d.o.o. iz Pule. Njega su, naime, pulski taksisti prozvali jer navodno taksira plavim vozilom zagrebackih tablica, ali registriranih na firmu Marko koja navodno i ne postoji. Iako smo i mi pokušali doci do njega uoci pripreme teksta za objavu, nismo uspjeli, ali nam se zato Mofardin sam javio.

- Moja firma postoji, itekako, i to na pulskoj adresi Vergerijeva 2. Imam licencu za obavljanje taksi prijevoza i to u Puli, a imam i dva izdvojena pogona za podrucje Medulina i Vodnjana, gdje su mi izdane dozvole za rad te za taksiranje na podrucju Ližnjana i to zbog Zracne luke Pula koja se nalazi u toj opcini. Pulski taksist zapravo bi željeli taksirati na podrucju Pule i okolice, a u biti imaju koncesiju za podrucje Grada Pule i oni do zracne luke i ne bi smjeli taksirati. Osim toga, imaju visoke cijene i stoga su u strahu od konkurencije.

Ja sam "nasljednik" bivšeg City cara, a svi znamo što su i tada radili. No, sada daju i lažne izjave da nemam licencu i da nisam registriran. Posjedujem regularne papire, a postoji i financijski nadzor nad mojim radom. Ponavljam, oni se boje tržišne konkurencije jer su preskupi, rekao nam je Mofardin.

Na upit kolika je primjerice njegova cijena vožnje do Verudele s obzirom da su taksisti rekli da oni goste voze za 70-ak kuna, Mofardin kaže da on Puljane, umirovljenike i ucenike, odnosno studente vozi za 30 do 40 kuna, a turiste za 50 do 70 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter