Pulski stadion na popravnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javna ustanova Pula sport objavila je natjecaj za drugu fazu izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina", a pristigle ponude povjerenstvo ce otvoriti za mjesec i pol.

Rijec je o ponovljenom natjecaju nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila prvi natjecaj i odluku o odabiru izvodaca radova u drugoj fazi. Umjesto u zakonskom roku od 15 dana, nadležna državna komisija odluku je donijela nakon dva i pol mjeseca, cime su uvelike dovedeni u pitanje rokovi koje je za licenciranje stadiona postavio Hrvatski nogometni savez.

Prva grupa radova obuhvaca izgradnju krovišta nove zapadne tribine, nabavu i montažu agregatnog generatora u tu tribinu te uredenje okoliša, u što spada i izgradnja pomocnog terena i parkirališta.

Druga grupa obuhvaca postavljanje rasvjete za glavni teren i cijeli stadion, upravljanje svjetlotehnikom te razmještanje pojedinih dosadašnjih instalacija sjeverne i južne tribine.

Treca grupa, za koju nije potrebna gradevinska dozvola, obuhvaca sanaciju postojecih tribina, u kojima se nalaze poslovni prostori. Sanacija ce potaknuti i uredenje poslovnih prostora s vanjske strane stadiona te onih koji su, unatoc tome što su prodani, ostali neuredeni i devastirani.

Sredstva za dovršetak stadiona osigurana su kreditom kod Hrvatske poštanske banke.


Podijeli: Facebook Twiter