Pulski SDP kritizira neprihvatljivo skandiranje

S jučerašnje utakmice, ilustracija (M. A.)
S jučerašnje utakmice, ilustracija (M. A.)

Pulski SDP osudio je skandiranje dijela navijača na jučerašnjoj nogometnoj utakmici između Istre 1961 i Dinama na pulskom Gradskom stadionu.

U priopćenju predsjednika pulskog SDP-a Danijela Ferića se navodi da SDP Pule osuđuje skandiranje dijela navijača povicima "za dom spremni" te poziva neodgovorne pojedince da se suzdrže od takvih nepromišljenih "poteza" u budućnosti.

- Pula i Istra su oduvijek poštivali i prihvaćali svakoga bez obzira na njegovu pripadnost ili stajališta te još jednom na nedavnom referendumu iskazali da žele Istru bez podjela. Vjerujemo i da je Deklaracija o osudi svih oblika diskriminacije koju je na inicijativu SDP-a usvojila županijska skupština učvrstila stajališta o nužnosti ljudske tolerancije, a u njoj između ostalog stoji: "Istra je područje čiji su građani i prije II. svjetskog rata pružili otpor fašizmu te se masovno svrstali uz antifašističku koaliciju, protiv sila koje su gazile principe slobode, jednakosti i ravnopravnosti naroda i građana", stoji u priopćenju kojem potpisuje. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter