Pulski SDA: Kemalu Velagiću novi mandat predsjednika

Kemal Velagić (M. ANGELINI/Arhiva)
Kemal Velagić (M. ANGELINI/Arhiva)

Na redovnoj godišnjoj Skupštini pulskog ogranka Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDA-Hrvatska) novi mandat predsjednika dobio je Kemal Velagić. U članove Odbora izabrani su Atif Šibić, Ilijaz Ališković, Ismet Obić, Sead Balić, Omer Mrkonjić, Ibrahim Hodžić, Amar Botonjić, Nedžad Mujanović, Smail Kamber, Elvis Aganović i Nermin Duraković. Na prvoj sljedećoj sjednici odabrat će se dva potpredsjednika i tajnik pulskog ogranka, dok je za kandidatkinju za Predsjedništvo SDA Hrvatsle izabrana Mirsada Srebrenković, a kandidat za predsjednika Glavnog odbora SDA je Ilijaz Ališković.

U zaključcima Skupštine navedeno je da će se rad SDA Pula bazirati na tome da ova stranka ponovno bude na parlamentarnim izborima i izabrana u Sabor RH, kao i to da na županijskoj i gradskoj razini postane stranka koja će zastupati interese svih Bošnjaka koji žive i rade na području Istre. Zalog takvih ciljeva je dosadašnji rad i pozicija stranke koja je na lokalnoj razini u proteklih 24 godine dala doprinos razvoju i suživotu na ovim prostorima, posebno Bošnjačke, ali i drugih, nacionalne manjine.

Na Skupštini je, usto, jednoglasno usvojena odluka da se na izborima za predsjednika države podrži dosadašnji predsjednik Hrvatske dr. Ivo Josipović. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter