Pulski sapuni povučeni, izgledaju "prejestivo"

Sapune 'Cake torta' proizvodi pulsko poduzeće Lampert (M. ANGELINI)
Sapune 'Cake torta' proizvodi pulsko poduzeće Lampert (M. ANGELINI)

Zbog rizika da dijete pomisli da je u pitanju kolač te zagrize, nakon čega bi dijelovi mogli prouzročiti ozbiljne probleme u probavnom sustavu ili dovesti do gušenja, Državni je inspektorat naložio da se s tržišta povuku sapuni pod nazivom "Cake torta" koje proizvodi pulsko poduzeće Lampert.

Sapun, pojašnjavaju u inspektoratu, nalikuje na komad torte, mirisom voća, bojom, obujmom i veličinom predstavlja opasnu imitaciju proizvoda te potrošače, posebice djecu, dovodi u zabunu da ga zamijene za hranu. Stoga je donijeto rješenje o zabrani stavljanja sapuna na tržište i naloženo povlačenje postojećih količina što je proizvođač odmah po rješenju i učinio te povukao svoje proizvode, izvješćuju iz inspektorata.

Sapune u obliku slastica već dvije godine u Puli proizvodi kozmetičarka Monika Cimera, za što je i nagrađena brojnim nagradama. Na lanjskom sajmu Hand made zaslužila je i priznanje za novi proizvod, koje joj je osobno uručio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. No, danas nije bila voljna komentirati presudu inspektorata. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter