Pulski sajam brodske opreme jači od venecijanskog

Ove godine sajam se seli u marinu Veruda (N. LAZAREVIĆ)
Ove godine sajam se seli u marinu Veruda (N. LAZAREVIĆ)

Za poslovne sastanke "business to business" ovogodišnjeg sajma brodske opreme Pula boat fair (od 17. do 20. listopada), koji će se u marini Veruda održati 18. listopada, prijavljeno je rekordnih 160 tvrtki. Za "B 2 B" sastanke prijavilo se 70 poduzeća iz Hrvatske, 45 iz Italije, 27 iz Srbije, po devet iz Slovenije i BiH te jedna iz Danske i Turske. HGK-Županijska komora Pula je organizator sajma, dok je tehnički organizator pulska tvrtka Motortech, odnosno strukovna grupa proizvođača brodske opreme pri HGK-ŽK Pula. Prema riječima organizatora Livija Bolkovića iz Motortecha, broj tvrtki koji se prijavljuje za te sastanke svaki dan raste.

- Novost ove godine je interaktivni profil koja svaka prijavljena tvrtka dobiva, a koji omogućava da nakon pregleda profila ostalih tvrtki prijavljeni korisnici sami izaberu tvrtku s kojom žele sastanak u realnom vremenu. Uređeni profil neke tvrtke znatno pojednostavljuje pretragu za korisnim informacijama pojedinog poslovnog subjekta. Svojom registracijom omogućavate drugim tvrtkama da vas izaberu za razgovor, a možete i vi izabrati s kim se želite susresti. Nakon što budemo zaprimili sve prijave, svim sudionicima poslovnih sastanaka dostavit ćemo raspored susreta i s kim će se nalaziti. Sudionicima će se pružiti sva tehnička podrška te pomoć prilikom prevođenja ukoliko je potrebna i imat će slobodan ulaz na sajam. Jako smo zadovoljni odazivom na sastanke koji su inače praksa na drugim europskim sajmovima. Primjerice, sajam u Veneciji je imao prijavljenih 117 tvrtki, a mi u Puli više od 160, kaže Bolković.

Ovogodišnje izdanje sajma zbog zahtjeva izlagača se s Karoline seli u marinu Veruda što je omogućilo organizatorima osiguranje vezova u moru za izložbene brodice koje će se predstaviti. Bolković kaže da je zasad prijavljeno više od 20 plovila koja će biti izložena u moru i na kopnu.

- Najavljeno nam je da će na sajmu biti izložene i neke skupocjene jahte. Imamo izlagače iz 11 zemalja Europe, a veseli nas što su nam se javili izlagači iz Danske i Turske. Od velikih poslovnih subjekata na sajmu izlažu Tehnomont, Uljanik grupa, Isuzu, Yannmar, Hatz, Grašo, Leidi, Linssen i mnogi drugi. Zanimljivo je da će i ove godine na PBF-u biti nekoliko premijera brodova. I ove će godine na sajmu biti predstavnici Privredne komore Srbije, BiH, Slovenije te mnogo tvrtki iz Slovačke, Italije, Njemačke, Austrije i regije bivše države. Predstavit će se i jedna brodica na solarni pogon proizvedena u Austriji, rekao je Bolković. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter