Pulski ribari uputili upozorenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezadovoljni stanjem u ribarstvu pulski su ribari u subotu s dvadesetak brodica na jedan sat blokirali ulaz u pulsku luku te tom prigodom ponovno zatražili smjenu državnog tajnika za ribarstvo Toncija Božanica, punu primjenu ZERP-a i cijenu plavoga dizela od cetiri kune za litru.

Ribari su najavili da su, ako im se ne udovolji zahtjevima, spremni uoci Uskrsa ponovno prosvjedovati, pa cak i blokirati sve jadranske luke. "Neka budu spremni na sve jer gradanski neposluh ima raznih oblika. Mi više ne moramo raditi protiv zakona. Dosta nam je kako se država odnosi prema nama", kazao je pulski ribar Radovan Simic. Dodao je da je današnji prosvjed reakcija na poteze koje Vlada vuce dugi niz godina.

- Ovo nije bio prosvjed vec upozorenje. Okupili smo se spontano oko jedne brodice kojoj se pokvario motor. Nitko tamo nije stao namjerno niti organizirano. Recimo samo da se u jednom trenutku tamo našlo tridesetak brodica. Nama zakon zabranjuje da blokiramo luke, a mi cemo gradanskim neposluhom nastaviti ono što smo zapoceli s idejom da se riješe naši problemi koje naša Uprava za ribarstvo ignorira i ciju smjenu tražimo. Jednako smo ogorceni ministrom Cobankovicem koji u zakonskom roku od 30 dana nije odgovorio na naše upite. U ime koordinacije ribara možemo najaviti da ce ove akcije biti sve cešce i sve žešce, izjavio je Radovan Simic iz udruge Istarski ribar.


Podijeli: Facebook Twiter