Pulski radiogoniometristi prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog su vikenda clanovi sekcije za Amatersku radiogoniometriju Radio kluba "Arena-Pula" sudjelovali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Lovrecu gdje su osvojili ukupno 13 medalja od kojih su tri zlatne, sedam srebrnih i tri broncane.

U organizaciji Radio kluba "Kaštilac" iz Kaštel Gomilice i Hrvatskog Radioamaterskog Saveza u natjecanju je sudjelovalo 79 natjecatelja i deset klubova iz Hrvatske. Pulu je predstavljalo deset natjecatelja koji su ekipno osvojili prvo mjesto sa 128 bodova ostavivši iza sebe suparnike iz Medimurja na drugom i Bjelovarcane na trecem mjestu.

Najuspješnija Puljanka je bila najmlada clanica kluba Lucija Šcur koja je osvojila prva mjesta oba dana u obje discipline u kategoriji do 15 godina. Time je Šcur ušla u sastav reprezentacije, pa ce vec ovaj mjesec predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu koje ce se održati u Ceškoj.

Uspjesi clanova sekcije za Amatersku radiogoniometriju uslijedili su nakon niz natjecanja u Pazinu, Bjelovaru, Zagrebu, Murskom Središcu i Ludbregu gdje su sveukupno nagradeni sa 64 medalje odnosno 21 zlatnom medaljom, 27 srebrnih i 16 broncanih. U tijeku je kratak odmor nakon kojeg ce se clanovi koji su se plasirali u Hrvatsku reprezentaciju boriti zajedno s ostalim radiogoniometristima iz Hrvatske na svjetskom prvenstvu koje se ove godine organizira upravo u rujnu u Gorskom Kotaru.


Podijeli: Facebook Twiter