Pulski Radio Maestral slavi 20. rođendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset godina napunio je Radio Maestral. Ovaj pulski radio počeo je kao jedan od prvih privatnih radija na ovim prostorima koji je sredinom devedesetih krenuo na frekvenciji 95,4 Mhz a glavni moto je postao "Ako ste vi normalni, mi nismo". Osim po glazbi i informacijama koje su na njihovim valovima emitirale radio je od početka postao poznat i po čvrstom političkom stavu koji njegovi voditelji nisu skrivali, a što je došlo do izražaja primjerice oko izbora početkom 2000. godine.

Na valovima Maestrala tako su "plovile" emisije kao što su "Tampon", "Downtown", "Roštiljarka", "Sedma dimenzija", "U manjini", "Spolitika", "Projektor", "Rubikova kocka", "Daleka obala", "Gostionica", "On line", "Ispod haube", "Crokutak", "Kulturica", "Petokraka", "Teretana", "Rukohvat"? Radio je počeo emitirati na Valentinovo 1996. na Velom Vrhu, da bi u međuvremenu došao do centra grada, u Anticovu ulicu odakle se danas emitira. Od ekipe Radio Maestrala kroz sve Scile i Haribde u ova dva desetljeća o(p)stali su voditelji Čipčić i Livić koji je danas glavni urednik radija.

Gianni Burić, Ivo Čipčić, Borko Livić i Elvis Celija čine dvije trećine od šest danas zaposlenih koji kreiraju program i vode radio te se brinu da sve funkcionira kako treba, a tu su i tehničar Nikola Đuričin te tajnica Polona Blašković. Stalni vanjski suradnici su im Danijel Bartolić, Zlatko Gotovac i Damir Burić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter