Pulski Radio Aktiv za Good Vibrations

Aktivni Radio Aktiv - rock s elementima reaggae i world music glazbe
Aktivni Radio Aktiv - rock s elementima reaggae i world music glazbe

Pulsko-zagrebački Radio Aktiv prije tri mjeseca dobio je laskavu nagradu "Fender Mega Muzika" za najbolji mladi hrvatski bend. Tada su na dodjeli nagrade u zagrebačkom Vintage Industrial Baru "ispitali teren", a večeras će u ovom najaktivnijem zagrebačkom klubu nastupiti sa svojim rock/reggae/world music ritmovima u okviru klupskog programa "Good Vibrations".

Nakon dobro posjećenih metal, punk i grunge svirki, Good Vibrations sada se okrenuo nešto veselijem i plesnijem zvuku u suradnji s tri benda. Uz Radio Aktiv, nastupit će i zagrebački indie/folk rock bend Mika Male te novooformljena americana/acoustic rock četvorka For. Večer će zaključiti DJ Flannel iz yem kolektiva, koji će dodatno zagrijati sve one željne ska, punk, rock ritmova. Flannel, iako mlad i nov na sceni, iza sebe ima nastup na INmusic festivalu. Poseban support za ovu priliku dao je Klub studenata Istre "Mate Balota", koji podržavaju "svoj" Radio Aktiv, kao i cijelu Good Vibrations priču.

Radio Aktiv je osnovan 2009. u Puli, sviraju rock s elementima reaggae i world music glazbe, a orijentirani su isključivo na autorske pjesme. Debi album "Grije nas isto sunce" objavili su 2012. za Spona/Aquarius Records, koji im je donio nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Prije tri godine pobijedili su na Hrvatskom glazbenom festivalu, najvećem i najdugovječnijem hrvatskom nacionalnom demo festivalu i HR Demo klubu. Prilikom dodjele nagrade "Fender Mega Muzika" koncem studenog prošle godine odsvirali su svoje najpoznatije pjesme "Svaku noć, svaki dan" i "Vrtimo se". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter