Pulski Radio aktiv pobijedio u Zaboku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom strucnog žirija na 15. hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, najjacoj gitarijadi demobendova u Hrvatskoj, pulski reggae-ska-rock sastav Radio aktiv odnio je pobjedu medu 17 bendova koji su nastupili u tri finalne veceri.

Ocito je ovo njihova godina jer nižu uspjehe, a svoju kvalitetu redovito potvrduju izvrsnim nastupima. Od bendova iz Istre tu su bili još i pobjednici pulske gitarijade Clavius iz Novigrada, zatim Mighty Zazuum iz Pule te Storm iz Rapca, koji su takoder imali dobre nastupe i dobro prošli, ali je nekima od njih otegotna okolnost bila ta što su pjevali na engleskom. Radio aktiv pjeva na hrvatskom i uz to ima jake, angažirane tekstove.

- Jako nam je drago što je netko nakon dvije godine prepoznao naš rad i socijalno angažirane tekstove jer je bilo puno tehnicki dobrih bendova, ali s nekim banalnim tekstovima. Drago mi je da ovime dobivamo priliku da se pokažemo široj masi, prica nam klavijaturist i pjevac Igor Vitasovic i dodaje da imaju ponuda za koncerte po Hrvatskoj.

Kao ukupni pobjednici osvojili su izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH, imat ce priliku nastupiti na rock festivalima kao što su Rock Otocec kraj Novog Mesta u Sloveniji, i to vec u nedjelju, zatim Opatijske barufe te Velika rock eksplozija u Zagrebu, a u trajno vlasništvo primit ce i statuetu Kamen Temeljac te dobiti dvogodišnje besplatno clanstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter