Pulski puhački orkestar jedan od najboljih u državi

Puhački orkestar grada Pule (D. ŠTIFANIĆ)
Puhački orkestar grada Pule (D. ŠTIFANIĆ)

U godini koja je za nama obilježena je i 20. godišnjica djelovanja Puhačkog orkestra grada Pule. Krajem prošle godine Puhački orkestar predstavio se cjelovečernjim koncertom u punom Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, gdje je ispraćen ovacijama brojne publike.

Udruga Puhački orkestar grada Pule osnovana 1993. godine, pravi je glazbeni centar – broji devedeset članova svih generacija koji rade u više grupa: Puhački orkestar, Big Band Pula, Ženska klapa Teranke, Evergrin kvartet, Fanfare i jazz ansambli, sa sjedištem u pulskom Rojcu.

Puhački orkestar simfonijskog je tipa. Ima zahtjevan, bogat i stilski raznolik repertoar, u što se slušatelji mogu uvjeriti tijekom njihovih učestalih, redom kvalitetnih nastupa. Petnaestak članova vrsni su solisti, što orkestru daje posebnu kvalitetu.

Ljubav prema glazbi, dakako spojena s vrlo dobrom organizacijom rada, uz stručnost dirigenata Ante Dobronića i Branka Okmace, od samoga su početka dali vrsne rezultate. Puhački orkestar je i jedan od najboljih takvih orkestara u zemlji, što potvrđuju osvojene zlatne plakete na natjecanju puhačkih orkestara Republike Hrvatske.

Imali su više stotina nastupa na raznim manifestacijama - samostalno te uz druge zborove i orkestre, kao i uz sudjelovanje poznatih pulskih i gostujućih solista. (V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter