Pulski prosvjed bez studenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski studenti okupljeni u Nezavisnu studentsku inicijativu na sinocnjem su plenumu, prvom nakon ljetne stanke, odlucili da nece sudjelovati na subotnjem sindikalnom prosvjedu.

- Buduci da ni u jednom trenutku nismo zaprimili službeni poziv HUS-a za suradnju pri organizaciji prosvjednog skupa ili formulaciji zajednickih zahtjeva, osim neformalno putem medija, plenum se nije imao potrebu ocitovati o tome pitanju, isticu studenti u izjavi za medije.

Slicno kao i njihovi kolege sa zagrebackog Filozofskog fakulteta, dali su podršku svim inicijativama koje rade za dobrobit gradana Hrvatske, a osobito za studente, ali nisu imali potrebu za daljnjom raspravom.

- Kada netko otvoreno pokaže interes za suradnju s nama, rado cemo pomoci ukoliko se osjetimo ravnopravnima u toj inicijativi, dodali su.

Najavljen je veliki zajednicki studentski sastanak u Zagrebu u prvom tjednu listopada, a takoder je odluceno da ce Nezavisna studentska inicijativa sudjelovati na ovogodišnjem Anti-fa festivalu. Novi plenum ce se održati, 23. rujna, u srijedu, a govorit ce se o nepravilnostima u provedbi bolonjskog sustava na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter