Pulski proracun pred rebalansom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne možemo biti previše zadovoljni punjenjem gradskog proracuna u prva dva mjeseca jer je kriza utjecala na smanjeno punjenje. Decentralizacija prihoda, pad u trgovini i recesija izgradnje odnosno uplata komunalnih doprinosa, doprinijeli su da se u usporedbi s prva dva mjeseca prošle godine danas u gradskoj blagajni našlo gotovo 9 milijuna kuna manje", odgovorio je gradonacelnik Boris Miletic na pitanje predsjednika Kluba vijecnika IDS-a, Marka Martincica u aktualnom satu Gradskog vijeca, naglasivši da je situacija krajnje ozbiljna zbog cega bi mogao uslijediti skori rebalans.

Damir Prhat potvrdio je kašnjenje dovršetka radova na proširenju prvog kilometra obilaznice. Prhat je takoder obznanio da se prilikom rekonstrukcije bulevara išlo nauštrb kvalitete da bi se osigurao završetak radova u rok. Procelnik je potvrdio da je vec prilikom rekonstrukcije postalo jasno što ce se dogadati sa šahotvima, ali se odlaganje radova nije dozvoljavalo.

Ravnatelj Javne ustanove Pula sport Mario Peruško najavio je raspisivanje natjecaja za izvodaca radova druge faze Gradskog stadiona, a otvaranje ponuda uslijedilo bi za 50-tak dana. Direktor Herculanee Igor Stari obznanio je da je Puli odobrena druga faza Jadranskog projekta koja donosi 87 milijuna kuna dostatnih da se zgotovi kanalizacijski sustav u gradu, ukljucujuci kolektor na rivi.


Podijeli: Facebook Twiter