Pulski problemi s parkingom

Radovi u ionako preuskoj Preradovićevoj (A. KANCELAR)
Radovi u ionako preuskoj Preradovićevoj (A. KANCELAR)

Infrastrukturni radovi u Puli, počevši od radova na obalnom kolektoru, do plinofikacije te radova na vodovodnoj mreži, mnogim građanima zadaju glavobolju, posebno dok traže parkirno mjesto. Dio parkirnih mjesta se tijekom radova jednostavno "briše", a na njihovo mjesto dolazi teška mehanizacija. Sve su to već prošli stanari Splitske, Kolodvorske, Negrijeve i niza drugih, a sad je red došao i na one u Preradovićevoj ulici gdje stanari ne mogu ni do vlastitih garaža. Tamo su u tijeku radovi na plinofikaciji i izgradnji vodovodne mreže, a k tome je na gradilištu pronađeno i srednjovjekovno groblje pa se odvijaju arheološka istraživanja.

- I prije radova nam je bilo teško, a sada nam je još gore. Problem je što je ulica ionako uska, jednosmjerna i teško je pronaći mjesto i kada nema radova. Svjesni smo da se radovi moraju odvijati, no bilo bi dobro da prije toga stanarima osiguraju bilo kakvo alternativno rješenje. Mi smo sada osuđeni na to da se parkiramo na dva kilometra od kuća jer je u okolici nemoguće naći prazno mjesto, kazali su nam pojedini stanari Preradovićeve. Dobra je stvar, dodali su, što je sada Krmpotićeva dvosmjerna jer su prije toga morali obilazno do grada. Zasad se snalaze, dodaju, kako znaju. Da im ovakva situacija stvara i dodatne teškoće, kazala nam je i jedna stanarka koju je najviše ogorčilo to što je do bolnice morala putovati čak 20-ak minuta, a nalazi joj se "pred nosom". Njoj je, naime, tijekom noći pozlilo, a automobil joj je bio na parkiralištu podno Ekonomskog fakulteta dokle ju je mama morala doslovno nositi na rukama.

Ključ je stoga u strpljenju jer će radovi kad-tad završiti, a stanari će se vratiti u svoju svakodnevicu, a dobit će i kvalitetniju infrastrukturu i vjerojatnu novu, ispeglanu prometnicu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter