Pulski Pragrande preventivno ocišcen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom obilnih padalina i nevremena koje bi po najavama prognosticara tijekom vikenda mogle pogoditi podrucje grada Pule, u pulskoj komunalnoj palaci sastao se Stožer za zaštitu i spašavanje pod vodstvom zamjenika gradonacelnika Fabrizija Radina.

Stožer je o mogucem nevremenu i nužnim pripremnim radnjama obavijestio sve ustanove u kulturi, sportu, škole i vrtice u nadležnosti grada kao i ravnatelje i direktore poduzeca te uspostavio dežurstva kako bi se, u slucaju najgoreg, moglo odgovarajuce intervenirati.

Zbog najava obilnih kiša radnici Herculanee preventivno su cistili kanal Pragrande, od Medulinske ceste pa sve do ulaza u zatvoreni dio na parkiralištu kod Croatia osiguranja, kako bi se osigurala što bolja protocnost i smanjila mogucnost plavljenja. Tijekom cišcenja izvuceno je oko 15 kubika razlicitog materijala.

Takoder, ocišcena su tri propusta koja su bila gotovo ispunjena te izradene taložnice kako ne bi došlo do ponovnog nanošenja materijala u kolektor i kanal. Osim kanala Pragrande ocišceni su i brojni slivnici na  podrucju Stoje, Šijane i Verude.

Iz Stožera upozoravaju Puljane da sami da provjere i po potrebi ociste odvodne kanale u svojim dvorištima, zatvore prozore te ne ostavljaju parkirana vozila na mjestima na kojima se nakupljaju vece kolicine oborinskih voda i iznad šahtova, kako bi interventne jedinice u slucaju potrebe mogle što lakše obaviti svoj dio posla.


Podijeli: Facebook Twiter