Pulski POS-ovi stanovi brži od plana

Stanovi iz programa POS-a u Šijani, Pula (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Stanovi iz programa POS-a u Šijani, Pula (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

"Gradnja zgrada iz sustava POS-a u Šijani odvija se po planu, odnosno čak je u ovom trenutku i ispred planiranog roka", izvijestio nas je pročelnik pulskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi gradnja dugoočekivanih POS-ovih stanova u Puli te imaju li i oni problema s lošom izvedbom, poput umaških. Ustvrdio je da nema nikakvih problema te da su pulski kupci zadovoljni.

Do kraja ove godine očekuje se postavljanje krovnih ploča, a završetak radova planiran je za kolovoz 2013., možda i ranije, uzimajući u obzir dosad odrađeno.

- Stanovi su potencijalnim kupcima prodavani u dva kruga i bili su pozvani svi oni koji su se nalazili na listi. Po sadašnjim informacijama, još 15-ak stanova će se ponuditi potencijalnim kupcima, i to onima koji su izjavili da ostaju na listi čekanja ako se oslobodi neki njima odgovarajući stan i onima koji žele kupiti veći stan uz doplatu po tržišnoj cijeni, rekao je Prhat.

Natječaj za kupnju POS-ovih stanova, podsjetimo, objavljen je 2009. godine. Tada je objavljena i konačna lista, na kojoj se našlo 270 potencijalnih kandidata. Od tada do rujna ove godine provedena su dva kruga odabira stanova. U prvom krugu bila su prodana 32 stana, a do drugog kruga preostala su još 33. Za POS-ove stanove u Šijani utvrđena je cijena od 895 eura po kvadratu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter