Pulski poduzetnik Vaso Vulin uhicen u Trstu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzetnik Vaso Vulin (56) uhicen je u akciji financijske policije u Trstu prije nekoliko dana i nalazi se u pritvoru koji mu je istražni sudac odredio zbog opasnosti od bijega i mogucnosti uništavanja dokaza. Tamošnje tužiteljstvo ga tereti za pronevjeru oko pet milijuna eura.

Vlasnik monumentalne Vile Vulin na pulskom Lungomareu, cija je gradnja nekoliko zadnjih godina bila predmet polemike i svada u Gradskom vijecu, vec dulje vrijeme živi i u Italiji.

U Italiji je imao dvije tvrtke - Vulin srl sa sjedištem u mjestu San Dorlingo, i Wumetal s uredima u Trstu na adresi Piazza Benco 4. Oba su društva bila vezana za brodogradnju, a održavali su i brodske motore za tvrtku Wartsila.

Istraga nad poslovanjem Vulinovih firmi pokrenuta je nakon propasti njegovih tvrtki Vulin d.o.o. 13. travnja prošle godine te Wumetala osam mjeseci kasnije, tocnije 7. prosinca prošle godine. Sumnje da je Vulin neposredno prije propasti tvrtki iz njih izvukao velike iznose novca za svoj vlastiti racun potvrdili su stecajni upravitelji provjeravajuci financijske bilance propalih firmi. Utvrdeno je i da Vulin nije placao doprinose za zaposlene radnike kojima uz to nije isplacivao ni punu placu.

Vulin je dulje vrijeme bio pod prismotrom, a uhicen je nedaleko od svog doma, kada se posumnjalo da namjerava pobjeci u inozemstvo. (S. BODLAJ IVAŠIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter