Pulski Pevec se otvara u ožujku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Centar Pevec u Puli normalno ce poceti raditi pocetkom ožujka, izvijestila je predstavnica radnika pulskog Peveca Nataša Zadkovic. Cini se da bi tromjesecna agonija pevecovih radnika mogla biti pri kraju i da ce jedan od najvecih i posjecenijih trgovackih centara u Istri ponovno otvoriti svoja vrata.

Nakon dužeg otezanja oko proglašenja stecajnog postupka, radnici su nedavno potpisali dokument o otkaznom roku te ocekuju da ce se svih 50-tak vratiti na posao. Takoder, garantirano im je da ce za vrijeme provedeno u stecaju biti placeni. U Pevecu su u cetvrtak pocele pripreme za otvaranje.

Zadkovic veli da su svi odahnuli zbog toga što organizirani štrajk i smrzavanje ispred centra nisu bili uzaludni. Po njenim rijecima, vec su potpisani i prvi ugovori s dobavljacima, a napravljena je i kompletna inventura u centru. Kako doznajemo, uskoro ce pulski Pevec preuzeti novo rukovodstvo.

"Ocekuje se da bi radnici putem Fonda za razvoj i zapošljavanje u lipnju mogli dobiti tri zaostale neisplacene place, a dok god traje stecajni postupak, za nas i sve što se dogada u Pevecu jamce država i stecajni upravitelj. Uz Pulu, trebao bi se otvoriti i centar u Jankomiru", rekla je Zadkovic.


Podijeli: Facebook Twiter