Pulski Pevec bez place vec dva mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 80 od ukupno 140 radnika pulskog trgovackog centra Pevec mirnim je cetverosatnim prosvjedom, odnosno nepružanjem uobicajenih usluga kupcima, izrazilo u subotu nezadovoljstvo neisplacenim placama za rujan i listopad.

- Nikoga se ne sprjecava da ude u centar, pita što ga zanima i kupi. Djelatnici koji prosvjeduju, a to su mahom clanovi sindikata, okupljeni su na ulazu ne bi li tako senzibilizirali gradane, kaže Nataša Zadkovic, povjerenica sindikalne podružnice Kukuriku Pula u sastavu Sindikata radnika trgovine Hrvatske i dodaje da im je stalo do radnih mjesta, ali da radnike nitko ne cuje i ne razgovara o njima.



Ovakvi su prosvjedi održani u subotu u devet Pevecovih centara, no ne i u onom bjelovarskom gdje se radnicima, kako doznajemo, obratio vlasnik Pevec Grupe Zdravko Pevec. Svim je centrima od Uprave stigao dopis u kojem se, kaže Zadkovic, radnike moli da se strpe do Nove godine dokad bi se trebalo riješiti stanje u tvrtki i isplatiti place.

Pevecova glasnogovornica Krunoslava Blaha rekla je tek da nema komentara na prosvjed radnika iako je u istom košu te je dodala da radnici u Bjelovaru nisu prosvjedovali jer su ocito shvatili što su im rekli vlasnici, supružnici Zdravko i Višnja Pevec.

- Ovo nam je zadnja opcija, ocajnicki pokušaj da nekoga probudimo. I mi smo u cijeloj prici vjerovnici zbog dvije neisplacene place. Cak i da imamo strpljenja, nemamo više mogucnosti. Žalosno je kada ti jedan roditelj kaže: "Nemam djetetu što dati jesti", kaže Zadkovic i dodaje da ocekuju brze reakcije Uprave ili vec ovoga tjedna nastavljaju s nizom novih akcija - hoce li to biti prosvjed pred sjedištem uprave u zagrebackom Jankomiru ili nešto drugo, još ne znaju.

Direktor pulskog centra Saša Smuk taman je rucao dok su radnici prosvjedovali te nam je preko sindikalne povjerenice porucio da nije ovlašten davati izjave.


Podijeli: Facebook Twiter