Pulski Opcinski sud prijavili USKOK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zastare sudskog postupka koja nastupa ovih dana, a odnosi se na kaznenu prijavu koju je Zelena stranka-zelena alternativa podnijela protiv Deana Buica "zbog krivotvorenja dokumenata kod izbora za lokalnu samoupravu 2005. godine", stranka je podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv Opcinskog suda u Puli.

Predsjednik stranke Josip Anton Rupnik na konferenciji za novinare rekao je da je to bila jedina opcija jer pokazalo se tvrdi, da je sud namjerno odugovlacio s cijelim slucajem na kojem se izmijenilo oko šest sudaca, a sada nakon nastupanja zastare, sve pada u vodu.

-Želimo u Europu i trsimo se oko zatvaranja poglavlja o pravosudu koje je palo na ispitu u ovakvom banalnom slucaju. Nedopustivo je da netko namjerno sve stopira i da ništa po tom pitanju nije poduzeto. Uvjereni smo da iza svega stoji novac koji je netko dijelio. Želimo da nadležne institucije istraže ponašanje suda jer kao neutralna institucija sud ne bi trebao pristrano raditi i djelovati, veli Rupnik, dodajuci da je u slucaju tužbe tvornice kamene vune Rockwool Adratic, za razliku od ovog slucaja, sud jako brzo reagirao.

-Zbog neucinkovitosti i ocite pristranosti podnosimo kaznenu prijavu, a radi ovakvih i slicnih situacija, pravosude je po svim anketama najlošiji segment našeg društva. Zbog gradana i javnosti kako u Hrvatskoj tako i van nje, sudstvo bi pod hitno trebalo ocistiti od slicnih negativnih pojava, kako bi se sacuvao dignitet velikom djelu djelatnika suda, rekao je Rupnik.

Županijska predsjednica Gordana Ferencic rekla je da ako Hrvatska želi zatvoriti Poglavlje 23, pravosude mora biti neovisno i mora pocivati na vladavini prava.


Podijeli: Facebook Twiter