Pulski NLV 20. siječnja u Tvornici kulture

NLV
NLV

Pulski bend NLV nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 20. siječnja gdje će promovirati prvi, istoimeni album koji su objavili nakon nedavnog singla "Bitter". Album Kroz deset pjesama pokazuje sjajan zvuk, kompleksnost i kreativnost benda, upečatljiv glas pjevačice Nikol i kolekciju melodičnih pjesama koje NLV opet stavljaju pod povećalo.

Predivan glas Nikol Ćaćić

Cijela priča krenula je 2013. godine kada se troje prijatelja pojavilo na sceni. Iako su krenuli kao tročlani bend, trenutačno djeluju u postavi Nikol Ćaćić, Luka Šipetić, Vedran Grubić, Roni Nikolić i Silvio Bočić.

Prije dvije godine Nikol, Luka i Vedran su, u suradnji s producentom Marijanom Jelenićem iz benda Nola, objavili hvaljeni prvi EP-u "...and who are you?" koji je ponudio novi kantautorski zvuk i kolekciju akustičnih indie pjesama. Ujedno je obilježje pjesama predivan glas Nikol, čija emotivnost i snaga podsjećaju na savršenu kombinaciju Tracey Thorn (Everything but the Girl) i Terese Salgueiro (Madredeus).

Nekoliko singlova i koncerata kasnije, svjetlo dana je ugledao i njihov prvi album "NLV". Za vizualni identitet albuma zaslužni su Oleg Šuran i Jelena Perišić.

Dobili su dodatnu dimenziju

- Imali smo priliku raditi sa zaista prekrasnim ljudima na ovom albumu zadnje dvije godine. Roni i Silvio su dali dio sebe u ovih deset pjesama pa su zbog toga uspjele dobiti jednu dodatnu dimenziju koja je definirala zvuk cijelog albuma. Pogotovo moramo naglasiti kolika je čast bila surađivati s Alenom Bernobićem na brass sekciji i Goranom Farkašem koji je snimio flautu i mih; tako kvalitetni glazbenici te u konačnici i rasplaču od sreće kada ti ponude dio sebe, svoj talent i kreativnost kako bi obogatili tu cjelinu na kojoj smo radili toliko vremena zajedno s Marijanom Jelenićem kao producentom. Sve je to skupa bilo nevjerojatno iskustvo s kojim smo dodatno sazrijeli kao ljudi i kao glazbenici. Ovih deset pjesama je uspjelo ostaviti dubok trag u nama, nadamo se da će ih naši slušatelji doživjeti s jednakim intenzitetom, kažu iz benda.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna, a mogu se kupiti putem sustava Entrio (www.entrio.hr), na njihovim službenim prodajnim mjestima u Zagrebu te u Tvornici kulture. Organizator koncerta je YEM. (Priredio M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter