Pulski Lapidarij kao glazbeni salon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Prošle smo godine krenuli s idejom da napravimo glazbeni festivala u Lapidariju Arheološkog muzeja Istre u suradnji s Istarskom glazbenom scenom mladih i Turistickom zajednicom grada Pule, a buduci da se Lapidarij pokazao kao zanimljivo mjesto za Festival komorne glazbe "Poluotok radosti" ove godine nastavljamo s programom. Koncerti ce se održavati svakog cetvrtka, a ulaz je besplatan, kazao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre na konferenciji za novinare održanoj u muzeju.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turisticke zajednice grada Pule napomenula je da TZ suraduje s Istarskom glazbenom scenom mladih vec deset godina, te da je festival "Poluotok radosti" jedina manifestacija takve vrste u Puli. Vesna Ivanovic Ocvirk, umjetnicka voditeljica Pule IGSM-a kazala je da je Lapidarij izvrsno mjesto za koncerte komorne glazbe.

- Mi iz Istarske glazbene scene mladih njegujemo tu vrstu glazbe i zovemo ju komorno komuniciranje. Lapidarij je postao pravi glazbeni salon, a može primiti od 50 do 80 ljudi što je za koncerte komorne glazbe idealno. Festival "Poluotok mladosti" najprije daje šansu mladim ljudima da se glazbeno izraze, ali tu su i poznati gosti.Festival otvaramo u cetvrtak u 21 sat nastupom Olge Šober i Bojana Šobera koji ce pulskoj publici otpjevati arije iz poznatih opera. Festival ove godine gostuje i u crkvi sv. Franje gdje ce 10. kolovoza nastupati gosti iz Rusije: bariton Jurij Laptev, sopranistica Svetlana Gorenkova, orguljašica Ljudmila Golub i violinistica Polina Lapteva, kazala je Ivanovic Ocvirk.

Dodala je da se festival nastavlja u cetvrtak 11. kolovoza u Lapidariju gdje ce nastupati duo 2Much kojeg sacinjavaju Mladen Marinovic (violina) i Domagoj Miškovic (gitara). Mladi violoncelist Fabio Juric i harmonikaš Hrvoje Štimac nastupat ce 18. kolovoza, dok se festival zatvara 25. kolovoza kada ce nastupati flautisti Paola Radin i Ivan Buic uz moju klavirsku pratnju, kazala je Ivanovic Ocvirk. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter