Pulski laburisti prikupili žalbe građana

Pulski laburisti zadovoljni su odazivom građana (. ŠTIFANIĆ)
Pulski laburisti zadovoljni su odazivom građana (. ŠTIFANIĆ)

U Stranci rada zadovoljni su odazivom Puljana na akciju Knjiga žalbe, koju su proteklog vikenda pokrenuli na pulskoj tržnici. Posljednja dva vikenda građani su, naime, imali priliku u Knjigu žalbe upisati svoje komentare na rad pulske gradske uprave i gradonačelnika Borisa Miletića. Osim što su pohvalili akciju laburista, koja se u kolovozu održavala u brojnim hrvatskim gradovima, Puljani su se na njihov štand odazvali u velikom broju.

U Knjigu žalbe upisali su svoje komentare, probleme i pitanja namijenjena gradonačelniku. Članovi pulskih laburista tvrde da su mišljenja o radu gradskih čelnika uglavnom negativna i da se često spominju problemi poput pulske bolnice, nedostatka gradskog bazena, uređenja grada i čistoće, to jest, da se radi o širokom spektru već dobro poznatih pitanja, koja će slijedećeg tjedna dočekati gradonačelnika.

- Tražili smo prijem i očekujemo dan kad će nas pozvati da mu predamo Knjigu žalbe. Nadam se da će to biti u što kraćem roku. Iznenađeni smo ovako velikim odazivom, puno ljudi dolazi, iako primjećujemo da su brojni dosta apatični jer vjeruju da se ništa neće promijeniti, rekao je predsjednik pulskog ogranka stranke Damir Ilić.

Navodi da je većina komentara potpisano i argumentirano te da su neki građani više puta kontaktirali gradonačelnika u vezi svojih pitanja ili komentara, ali da nikada nisu dobili povratnu informaciju. Akcija će, vjeruju pulski laburisti, pokrenuti određene promjene.

- Vjerujemo da će se kod građana promijeniti stav te da će shvatiti da imaju kome reći što ih tišti. A što se tiče gradskih problema, ako ih neće riješiti ovaj gradonačelnik, možda će slijedeći reagirati na njih, smatra Ilić. ( A. ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter