Pulski kolodvor na sporednom peronu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sporovi oko prava na korištenje autobusnog kolodvora u Šijani izmedu Grada Pule i Briona nisu završili, a kolodvor je sve zapušteniji. Poceli su laganim koracima, no kulminirali su kada je Grad poceo osporavati pravo Briona na korištenje, a Brioni ustvrdili da se na kolodvoru nalaze sasvim zakonito. Krenuli su potom medusobni sudski sporovi, a posljednji u nizu pokrenut je postupak prisilne predaje, odnosno povrata prostora, koji je pokrenuo Grad.

Medutim, niti su Brioni iselili, niti se Grad uselio. U meduvremenu autobusni kolodvor najveceg istarskog grada sve više tone. Citav je prostor zapušten, s derutnih zidova ljušti se boja i otpada fasada, u cekaonici propuh, koševi za smece su i sami vec postali smece, a klupice teško da mogu ispuniti svoju namjenu.



Brioni su u više navrata pozivani da vrate Gradu poslovne prostore sukladno pravomocnim presudama, medutim oni su to odbili.

- Zbog svega toga Grad je pokrenuo postupak za predaju u posjed poslovnih prostora na temelju ovršene isprave, odnosno pravomocne presude. Na rješenje o ovrsi Brioni su uložili žalbu na koju je Grad dao odgovor i predmet je još uvijek na rješavanju pred Županijskim sudom u Puli, rekao je nadležni procelnik Damir Prhat.

- Paralelno sa sudskim postupcima koji su u tijeku održani su brojni sastanci izmedu Grada i Brioni na kojima je iskazana volja obiju strana da se postigne mirno rješenje svih sporova, no dogovor nije postignut. Zbog toga predstoji rješavanje i definiranje odnosa izmedu Grada i Briona parnicnim i drugim postupcima koji su u tijeku, zakljucio je Prhat.

Kronologiju cijelog slucaja, no s druge tocke gledišta, pokušali smo doznati od Ante Kvasine, direktora Briona, no usprkos višekratnim pokušajima nismo uspjeli.

Direktor, naime, nije odgovorio na pisani upit, iako smo sacekali zakonskih 15 dana, a srece nismo imali ni s telefonskim pozivima. Nakon nekoliko poziva, tajnica nas je izvijestila da direktor sve zna, ali da, ukoliko nam se nije javio i nije odgovorio na upit, ocito to i ne želi. (Nera SOFTIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 

 


Podijeli: Facebook Twiter