Pulski Ironman 70.3 rasprodan!

(I. MATOŠEVIĆ)
(I. MATOŠEVIĆ)

Najmasovnija utrka na svijetu koja se odvija u 58 zemalja stiže u Hrvatsku. "Utrka emocija", kako ju često znaju nazivati, zapravo više utrka izazova - Ironman 70.3 najmasovnija je utrka ovog tipa, a do njenog cilja stignu samo najuporniji, najspremniji i najizdržljiviji. Mjeseci, pa nekad i godine priprema potrebne su za ovaj istinski pothvat tijela i duha, pothvat koji uključuje 1,9 kilometara plivanja, 90,1 kilometar vožnje biciklom i 22,1 kilometar trčanja. Ironman 70.3. za nešto manje od mjesec dana, točnije 20. rujna stiže u Pulu, a da je posebnija od drugih u svijetu govori činjenica da ciljnu ravninu predstavlja prekrasna Arena.

Već od prve najave, ova utrka privukla je pažnju sportskih entuzijasta diljem svijeta, ali i onih koji su se odlučili na jedan veliki životni izazov. Tako je pulska utrka s čak 1900 natjecatelja iz oko 60 zemalja svijeta već rasprodana. Zbog svoje lokacije, ljepote prirodnog okruženja i klimatskih uvjeta pretpostavlja se da bi Pula mogla postati stalnom postajom ovog natjecanja, drugim riječima službeni grad Ironman triatlona.

Pula je završna postaja prije Europskog Ironman TriClub prvenstva, u kojem se najbolji europski triatlon klubovi bore za titulu prvog, povijesnog pobjednika ovog prvenstva.


Podijeli: Facebook Twiter