Pulski Inner Wheel i Glazbena škola za Psihijatriju

Koncertom će se prikupljati sredstva za Djelatnost psihijatrije (arhiva)
Koncertom će se prikupljati sredstva za Djelatnost psihijatrije (arhiva)

Idućeg tjedna, 29. svibnja, s početkom u 20 sati u pulskom Domu hrvatskih branitelja održat će se dobrotvorni koncert, a prikupljena sredstva namijenjena su Djelatnosti psihijatrije pulske Opće bolnice. Koncert će se održati u "režiji" pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koja je, zajedno s pulskim Inner Wheel klubom, suorganizator humanitarne akcije.

Inner Wheel koncert i ostale humanitarne akcije organizira već 14. godinu za redom i dosad su pomogli raznim institucijama i ustanovama, poput Doma za brigu o starijima, Dječjeg doma na Verudi, Down centra i Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju.

- Ove godine cilj nam je dati potporu i donirati sredstva Djelatnosti psihijatrije. Naše je opredjeljenje da se humanost društva ogleda u odnosu prema onima kojima je pomoć potrebna i koji nisu u stanju izboriti se za sebe, rekla je predsjednica Inner Wheel kluba Alma Cvitan Matticchio.

Psihički oboljele osobe često su zanemarene, nastavila je, negdje su na marginama društva i želja je da se to promijeni. Cilj ove humanitarne akcije je da se prikupljenim sredstvima pomogne oboljelima, ali i onima koji s njima rade, i to tako što će se nabaviti oprema nužnom za terapiju psihijatrijskih pacijenata.

Po riječima rukovoditelja Djelatnosti psihijatrije, najviše im trebaju tzv. strecher transportna kolica za potrebe ambulante hitnog prijema i opservacije, potom računala, ormari za lijekove u ambulantama te kolica za pripremu terapije. Velika je potreba i za stolcima.

- Potreba je puno, no izdvojili smo samo neke, skroman je bio Šain. Dodao je da bi bilo dobro imati i nekoliko televizora, DVD-a, a ne bi bilo loše nabaviti i primjerice stol za stolni tenis.

Ravnatelj Glazbene škole Robert Rosanda rekao je da su iznimno sretni i ponosni što sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji, i to 14. put za redom. Veli da će na koncertu nastupiti od najmanjih do onih nešto malo većih učenika škole. Osim toga, kaže nam ravnatelj, učenici se na taj način uče humanitarnom radu.

Kako pomoći

Alma Cvitan Matticchio pozvala je ljude dobre volje da im se pridruže u humanitarnoj akciji i dođu na koncert ili doniraju sredstva na žiro račun kluba 2340009-1118004782, ili pak pomognu u prikupljanju opreme. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter