Pulski Inner Wheel Club prikuplja novac za udruge

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Uoči Sv. Nikole pulski Inner Wheel Club organizirao je dobrotvornu akciju prikupljanja sredstava za potrebe pulske Škole za odgoj i obrazovanje, Udruge za cerebralnu paralizu Istarske županije i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda. Članice kluba, predvođene predsjednicom Meri Mihovilović i tajnicom Gracijelom Rogulj, danas su na pulskoj tržnici po simboličnim cijenama prodavale blagdanske rukotvorine polaznika i štićenika spomenutih ustanova – pozlaćene šibe Sv. Nikole, keramičke ukrase, razglednice i druge radove.   

Pulski Inner Wheel Club za potrebe ovih ustanova u prosincu već godinama organizira akciju prikupljanja sredstava prodajom radova samih štićenika, veli Rogulj.

- Klub organizira više humanitarnih akcija i  tijekom godine. Tako iduće godine u svibnju priređujemo i dobrotvorni koncert u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova. Prihodi su uvijek usmjereni ustanovama i udrugama, pa smo tako u više navrata donirali pulskoj bolnici, odjelu psihijatrije, a dio novca usmjeren je i u izgradnju dizalice za invalide na kupalištu Valsaline. Za Dan žena priredit ćemo humanitarni program, a prihode ćemo dodijeliti Gei, udruzi žena liječenih od raka dojke, najavljuje Rogulj te napominje da će u povodu novogodišnjih blagdana ponovno donirati prigodne pakete pulskom Prihvatilištu za beskućnike.  (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter