Pulski ilustrator u medunarodnom društvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci hrvatski bijenale ilustracije otvoren je 1. lipnja u galeriji Klovicevi dvori u Zagrebu. Rijec je o medunarodnoj izložbi u organizaciji Klovicevih dvora kojom se predstavljaju ilustratori iz Hrvatske i svijeta.

Na natjecaj su stigli radovi 206 ilustratora iz 16 zemalja - Hrvatske, Slovenije, Izraela, Velike Britanije, Austrije, Italije, Slovacke, Madarske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Srbije, Rusije, Bugarske, Irana, Litve i Turske, a najkvalitetnije ilustracije, koje su predstavljene na izložbi, odabrala je komisija u sastavu Frano Dulibic, Ranka Javor, Vesna Kusin, Petar Prelog i Iva Sudec.

Ilustracije su grupirane u cetiri skupine: djecja, knjižna, novinska i reklamna, a grand prix je osvojila slovenska ilustratorica Alenka Sottler.



Medu izloženim radovima su i ilustracije Puljanina Zvonimira Cacica. On se predstavio naslovnicama "Triske", magazina za mlade koji izdaje pulski Centar za mlade.

"Maskotu centra oblikovao sam još 2007. godine s namjerom povecanja prepoznatljivosti centra medu mladim ljudima i od tada se pojavljuje na svim njihovim materijalima. Sama cinjenica da su ilustracije odabrane za ovu kvalitetnu izložbu priznanje je kvaliteti radova i dodatna promocija pulskog Centra za mlade", kazao je Cacic.

Zvonimir Cacic je graficki dizajner i ilustrator. Od 2008. ima status samostalnog umjetnika. Za svoje radove dobio je nekoliko nagrada i priznanja te je sudjelovao na 18 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.


Podijeli: Facebook Twiter