Pulski IDS: Licul vrijeda gradsku upravu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljuncic i Damir Prhat, clan predsjedništva podružnice, na konferenciji za novinare u srijedu osvrnuli su se na prijedlog prihvacanja vladinog ugovora o razvojnom programu "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti. Sazivanje sjednice Gradskog vijeca u kratkom roku pulski IDS opravdava sjednicom Vlade u Umagu u cetvrtak, gdje ce se o ovom projektu i raspravljati. IDS-ovi celnici osvrnuli su se i na posljednje izjave Mauricija Licula, vijecnika Ladonje.

- Njegovi komentari o gradonacelniku vec su prešli na osobnu razinu. Licul prvo pristaje dati podršku projektu, pa sad ne pristaje, i ocito je da nema viziju. Rezultat je to frustracija jer im rezultati nisu sukladni uloženom u predizbornoj kampanji. I druge projekte za razvoj grada pokušali su zaustaviti neargumentiranim ponašanjem i izjavama, kao i sada, te primjedbama na Poslovnik Gradskog vijeca, iako je sazivanje sjednice opravdano, rekao je Boljuncic.

Prhat je kazao da Licul istupa govorom mržnje te uvredama etiketira gradsku upravu, a gradani su na izborima jasno pokazali kome vjeruju. Kada ih usporeduje s interesnim skupinama, nastavio je Prhat, onda valja spomenuti Mon Perin za koji se zna ciji je.

O prijedlogu ugovora o pocetku projekta "Brijuni rivijera" IDS-ov dvojac je, pak, istaknuo da tek dvije pulske primjedbe nisu uvrštene u prijedlog ugovora, i to zbog neustavnosti i naknadnog elaborata. Još je jednom naglašeno da je rijec o projektu koji je izgledan i ostvariv te ce znacajno utjecati na razvoj Pule, a u konacni tekst ugovora Vlada je uvrstila, na pulsko inzistiranje, i zahtjev da se svakome osigura slobodan pristup morskoj obali.

- Na prvoj sjednici Vijeca postignut je gotovo konsenzus pa se nadamo da ce projekt konacno krenuti dalje s realizacijom nakon dugo godina cekanja. Pula kao veliki grad može racunati na svoj veliki ljudski potencijal, a bez obzira što nije uvršteno da radna snaga iz Istre ima prednost, pulsko gospodarstvo aktivno ce se ukljuciti u projekt i Grad ce, koliko može, stati iza njega, zakljucio je Boljuncic. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter