Pulski IDS i SDP potpisali sporazum o suradnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić i predsjednik pulske organizacije SDP-a Pula Denis Martinčić danas su u prostorijama SDP-a potpisivanjem sporazuma i službeno potvrdili suradnju na lokalnim izborima koji će se održati na proljeće sljedeće godine.

Uz predsjednike gradskih organizacija potpisivanju sporazuma prisustvovao je i nositelj ove koalicijske liste na skorašnjim izborima Boris Miletić, kandidat za novi mandat gradonačelnika, ali i bivši gradonačelnik Valter Drandić, s kojim je suradnja IDS-a i SDP-a na pulskoj razini i započela prije sedam godina.

- Odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima obje su strane donijele jednoglasno, želeći nastaviti suradnju i u trećem mandatu. Upravo je dosadašnja stabilna vlast omogućila da uspijemo doći do zavidnih rezultata unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, a vjerujem da će naš dogovor pozdraviti i naši birači te da ćemo ponovno ostvariti pobjedu na izborima, rekao je Martinčić prezentirajući detalje dogovora o koaliciji.

- Trebaju nam partneri u koje imamo povjerenja, a prethodni mandati pokazali su da uspješno surađujemo. Vjerujemo da ćemo ponovno dobiti većinu u Gradskom vijeću, i da će građani prepoznati da smo sposobni kvalitetno voditi grad, kazao je Boljunčić.

Na zajedničkoj listi koalicije IDS-SDP, čiji će nositelj biti kandidat za gradonačelnika Boris Miletić, naći će se 15 imena, od čega će najmanje četiri biti predstavnici nacionalnih manjina. Prema sporazumu deset će imenovati IDS, a pet SDP, koji će imenovati i zamjenika gradonačelnika, te predsjednika Gradskog vijeća. Drugog zamjenika gradonačelnika predložit će pulska Zajednica Talijana. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter