Pulski HDZ zadovoljan rezultatima EU-izbora

S presice pulskog HDZ-a (M. ANGELINI)
S presice pulskog HDZ-a (M. ANGELINI)

Rezultati proteklih EU izbora bili su tema današnje konferencije za novinare pulskog HDZ-a. Predsjednik GO-a Zrinko Kajfeš, županijski vijećnik Marino Roce te Ivica Butorac iskoristili su priliku i zahvalili Puležanima što su, kako su istaknuli, prepoznali u HDZ-u snagu koja može potaknuti promjene koje su nužne, a što dokazuje i porast broja glasova za njihovu listu u Puli od čak 69 posto.

- Na proteklim EU-izborima HDZ-ova lista je u Puli osvojila 976 glasova, a ove godine 1.645. Ponosni smo i na rezultat u cijeloj Istri, gdje smo osvojili 12,67 posto glasova, rekao je Kajfeš. Dodao je da ga raduje porast povjerenja u HDZ, što će im dati poticaj za daljnji rad.

Na pitanje je li porast broja glasova ipak rezultat popularnosti Ruže Tomašić, Butorac je rekao da to samo govori da HDZ ne razmišlja sebično i o podjeli funkcija, već je to rezultat njihovog rada. Veli da podrška HDZ-u raste te da će se to nastaviti tijekom idućeg razdoblja.

Roce je pak istaknuo da vladajuća koalicija u Istri nije postigla dobar rezultat, bez obzira što, ovisno o prigodi, u IDS-u kritiziraju rad Vlade.

- Činjenica je da je IDS u toj istoj Vladi i narod je prepoznao njihov politički karneval, rekao je Roce. Kajfeš je na koncu napomenuo da je HDZ spreman surađivati sa svima u smislu pokretanja gospodarstva u Puli i uređenja grada, no neće pristati na neprincipijelne koalicije čiji je cilj rasprodaja resursa i zemljišta. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter