Pulski HDZ: Premijer bi trebao dati ostavku

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na, kako su naveli, neprimjerenu i uvredljivu, izjavu premijera Zorana Milanovića da je u Hrvatskoj bio građanski rat, reagirali su predsjednici županijskog i gradskog HDZ-a Marino Roce i Zrinko Kajfeš. Kako je naveo Roce, Milanovićevo je nepoznavanje povijesti, obzirom na to da je dugo vremena radio u diplomaciji, naprosto sramotno.

- Ako je to izjavio slučajno onda je nesposoban i mora odstupiti, ako je to izjavio namjerno onda neka objasni svoju namjeru, naveo je Roce uz riječi kako se o ovakvoj delikatnoj stvari kao što je Domovinski rat ne može govoriti paušalno.

Navodeći kako je riječima o "građanskom ratu" uvrijedio sve građane, a posebice branitelje koji su se borili i ginuli u obrambenom, a ne u građanskom ratu, naveo je kako bi o njegovoj izjavi morao raspravljati i Hrvatski sabor koji je još za Račanove Vlade donio deklaraciju da je na Hrvatsku izvršena agresija.

Simptomatično je, naveo je, i da se premijerova izjava poklapa s tezama koje se navode u srpskoj protutužbi.

Na premijerovu izjavu osvrnuo se i Kajfeš istaknuvši kako je premijer očito, ili nevješt u komunikaciji što je u nebrojeno puta već dokazao, ili pak pokušava doskočicama prekriti svoje neznanje. Treća mogućnost bila bi, dodaje, da jer riječ o grubim "spinovima"  kojima se pokušava javnost odmaknuti od gospodarskih problema u kojima se Hrvatska nalazi.

- U svemu se tome premijer ponaša vrlo bahato i ne zna se ispričati svima onima koje je uvrijedio, rekao je Kajfeš zaključujući kako bi za njega bilo bolje da se uhvati u koštac s gospodarskim problemima u zemlji, a ne da se bavi revizijom Domovinskog rata pa možda ne bi trebao opet po kredite u Ameriku. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter