Pulski HDZ i HDS potpisali koalicijski sporazum

Zoran Hrga, dr. Srećko Butorac, Zrinko Kajfeš, Ivica Butorac (G. R.)
Zoran Hrga, dr. Srećko Butorac, Zrinko Kajfeš, Ivica Butorac (G. R.)

Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) potpisale su sporazum o koaliciji za skorašnje lokalne izbore. Potpisali su ga predsjednici gradskih organizacija Zrinko Kajfeš i dr. Srećko Butorac uz nazočnost tajnika pulskog HDZ-a i HDS-a Ivice Butorca i Zorana Hrge.

Uoči potpisivanja naglašeno je da je HDZ pobjedom na izborima za EU-parlament dobio uoči lokalnih izbora jak vjetar u leđa te u tom pravcu namjerava nastaviti, a koalicija se namjerava proširiti strankama centra i desnog centra s domoljubnim predznakom.

- HDS je naša srodna stranka koja gaji iste obiteljske vrijednosti. Nisu nas spojili samo nacionalni interesi, već briga za malog čovjeka kojeg muče egzistencijalni problemi. Nisu nam bitne sinekure i fotelje, već se želimo vratiti malim ljudima, svim građanima Pule.

Posebno se želimo okrenuti mladima koji su u Puli zanemareni, a moto nam je: "Kad srce kaže Pula" jer je srce iskreno i beskompromisno, rekao je Kajfeš.

Dr. Butorac je, pak, naglasio da se moraju pobrinuti i za starije generacije, pogotovo umirovljenike, koji su postali socijalna kategorija.

- Svi pričaju o brizi za umirovljenike, ali porezi na nekretnine i imovinu bit će im dodatni teret kojim će biti do kraja dotučeni. Ljudi su 40 godina vrijedno skupljali od svog rada, a sada će sve izgubiti i mi trebamo zaštititi tu kategoriju građana koja više nema snage, rekao je predsjednik pulskog HDS-a, dok se tajnik Hrga nadovezao s prometnim problemima Pule, pred izbore uvijek obećavanim bazenom te rotorom u Šijani za koji odgovorni ne govore kad će biti gotov. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter