Pulski gradonacelnik u TESU-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic, posjetio je danas radnike TESU-a u njihovoj radionici. Nakon razgovora s predsjednikom Uprave Uljanik TESU-a Neviom Bugarinom stao je pred radnike iskazavši im punu podršku u njihovim nastojanjima za ocuvanjem društva i nastavkom poslovanja.

Naveo je da pokušava, kao gradonacelnik i saborski zastupnik, lobirati za što brže rješavanje njihovih problema. Putem gradskih službi upuceni su tako apeli premijerki Kosor. Gradonacelnik Miletic je osobno razgovarao s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Ivanom Šukerom kako bi ga upozorio na stanje u Uljanik TESU-u i potaknuo na iznalaženje rješenje.

Obzirom da odlazi na sjednicu Sabora, radnicima je obecao da ce im se pridružiti na prosvjedima koji ce se u cetvrtak preseliti u Zagreb, najvjerojatnije pred Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

U utorak ce se u Uljaniku održati štrajk solidarnosti koji ce trajati od 11 do 11,30 sati. Na njega su pozvani svi clanovi Sindikata Istre i Kvarnera te sindikata metalaca.


Podijeli: Facebook Twiter