Pulski gradonačelnik primio najmaturante

Pulski gradonačelnik Boris Miletić s najmaturantima (S. Z. T.)
Pulski gradonačelnik Boris Miletić s najmaturantima (S. Z. T.)

U srijedu je u Komunalnoj palači gradonačelnik Boris Miletić primio najuspješnije pulske maturante u generaciji 2015./16. godine. Čestitao im je na uspjehu tijekom srednjoškolskog obrazovanja, a za njihov trud u prošloj godini nagradio ih je i prigodnim poklonom - tabletima.

- Ovo je novina u našem gradu da organiziramo prijem za najbolje maturante kojeg smo uveli na poticaj gradskog vijećnika, ali ja mislim da je to dobro i da treba čestitati najboljima. S obzirom na europsko okruženje, mi u Istri smo premali i stoga doista moramo težiti izvrsnosti, pa je stoga ulaganje u znanje najisplativije, dugoročno najbolje i to je nešto što nam nitko ne može oduzeti. Svijet je sve nemilosrdniji i upravo je obrazovanje i znanje ono čemu svi trebamo težiti, rekao im je gradonačelnik Miletić.

Dodao je kako ponekad niti sve stečene diplome ne jamče uspjeh, ali bez njih često u životu neće moći niti proći neka vrata, niti dobiti priliku pokazati što znaju.

- Mislim da se u ovom periodu nalazimo na jednoj lijepoj prekretnici koja nam daje razvojnu šansu. Nalazimo se u samom srcu Europe s kojom smo i infrastrukturno dobro povezani, možemo biti ponosni na našu povijest i vrijednosti koje čuvamo, a sve to jamči nam daljnji gospodarski uspjeh. Otvaraju nam se brojne perspektive, a grad pritom računa upravo na vas, da svojim znanjem i vještinama pomognete u poboljšavanju uvjeta života, da standard naših građana bude još viši, i da Pula bude još ugodnije mjesto za život, poručio im je gradonačelnik i još jednom čestitao učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima škola.

Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović pridružila se čestitkama maturantima nakon čega ih je redom čitala, a gradonačelnik im je uručio prigodne darove.

Najbolji pulski maturanti

Mihaela Tanković iz Kanfanara najbolja je učenica Medicinske škole, Alen Obrovac iz Savičente najbolji je učenik Industrijsko-obrtničke škole, Gianna Buršić iz Novigrada najbolja je učenica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Marko Bratović iz Poreča najbolji je učenik Tehničke škole, Marco Fracarro iz Pule najbolji je pulski gimnazijalac, Amber Čengić iz Pule najbolja je učenica Škole za turizam i ugostiteljstvo, Indi Bibić Kostić iz Pule najbolja je učenica Strukovne škole, Laura Šverko iz Galižane odabrana je kao najbolja učenica u generaciji maturanata Talijanske škole "Dante Alighieri", Niko Travica iz Pule, najbolji je učenik Ekonomske škole, Mila Vrbanić iz Pule najbolja je učenica Privatne škole Jurja Dobrile, a Valentina Matejčić iz Pazina Škole za odgoj i obrazovanje. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter