Pulski glazbenici Puli: Vladimir Mlinarić i gosti

Vladimir Mlinarić (D. ŠTIFANIĆ)
Vladimir Mlinarić (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski glazbenici Puli prepoznatljiva je manifestacija koja pažljivoj publici predstavlja umjetnike iznimnog talenta. U petak navečer gostovao je poznati pulski pijanist s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić. Mlinarić je inače česti gost ovih koncerata u crkvi sv. Franje, a isto tako često dovodi i svoje goste.

I ovoga su puta i on i njegovi gosti – mezzosopranistica Edita Garčević Koželj, klavirist Tine Bevc i gitarist Jaka Mihelač proveli zainteresiranu publiku kroz ostvarenja niza hrvatskih skladatelja, ali i španjolskih i drugih. Da koncert bude još dinamičniji, Mlinarić i njegovi gosti učestalo su se izmjenjivali, pokazavši svi veliku međusobnu usklađenost, kao i, dakako, veliki talent.

O Mlinariću su već puno puta izrečeni brojni epiteti, a i ovoga se puta potvrdio odnjegovanim stilom, predanim nastupom te osjećajem za svaku glazbenu partituru. Mezzosopranistica Garčević Koželj predstavila se moćnim glasom široka spektra, dok se Tine Bevc pokazao pažljivim i nadahnutim klaviristom.

Note poznatih španjolskih djela vrlo nadahnuto i emotivno izveo je gitarist Jaka Mihelač.

Na repertoaru su bila djela Berse, Zajca, Hatzea, Jenka, Prebande, Biničkog, Konjovića, Krstića, ali i Rodriga, de Falle, Obradorsa i Montsalvatagea.

Mlinarić, uz pedagoške obveze i brojna koncertiranja, uvijek nađe vremena za nastup u voljenoj Puli, na festivalima koji njeguju klasičnu glazbu marom pijanistice, glazbene pedagoginje i organizatorice Vesne Ivanović Ocvirk. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter