Pulski filmski festival otvara komedija "Majstori"

Arhiva (S. R.)
Arhiva (S. R.)

Nacionalni program 60. festivala igranog filma u Puli, koji će se održati od 20. do 27. srpnja, otvorit će komedija Dalibora Matanića "Majstori", a u glavnoj sekciji bit će prikazano ukupno četrnaest filmova.

Ovogodišnji festival donosi ukupno 24 ostvarenja, što je rekordan broj filmova u nacionalnom programu, rekao je na konferenciji za novinare umjetnički ravnatelj festivala Zlatko Vidačković. U glavnoj sekciji bit će prikazano 14, a u sekciji manjinskih koprodukcija deset filmova.

Festival otvara komedija Dalibora Matanića "Majstori" o domaćici Keki koja pati zbog letargije u koju je upao njezin brak sa željezničarom Bajom. Na programu su još dvije komedije, filmska adaptacija kazališnog hita "Kauboji" u režiji Tomislava Mršića u kojoj osam autsajdera pokušava napraviti kazališnu predstavu i "Svećenikova djeca" Vinka Brešana, film koji je zabilježio dosad najveću gledanost nekoga hrvatskog filma u kinima.

U glavnoj sekciji bit će prikazan i "Zagonetni dječak" Dražena Žarkovića, detektivski film za djecu snimljen po romanu Ivana Kušana o domišljatom četrnaestogodišnjem Koku. Tu je i šest drama, "Šuti" film Lukasa Nole snimljen po istinitom događaju, "Hitac" Roberta Orhela o dvije mlade žene čije sudbine isprepliće slučajan hitac, "Projekcije" film u režiji Zrinka Ogreste i po scenariju Lade Kaštelan čija se radnja odvija tijekom seanse na završnoj godini edukacije iz grupne psihijatrije, "Obrana i zaštita" Bobe Jelčića o svakodnevnom životu u podijeljenom društvu u Mostaru, "Oproštaj" Dana Okija o mladoj aktivistici koja prodaje obiteljsku kuću u blizini tvornice u Vranjicu te "Vis-a-vis" Nevia Marasovića o sukobu između redatelja i glumca kojega je odabrao za glavnu ulogu u novom filmu.

U glavnoj sekciji su i art komedija Filipa Šovagovića "Visoka modna napetost", triler Darija Pleića "Nije sve u lovi" i crna komedija Petra Oreškovića "Simon Čudotvorac". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter