Pulski film u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt "Nevidljivi MAFAF", koji je zapoceo 2010. kao program kustosice Branke Bencic za izložbu Cinemaniac Festivala igranog filma u Puli, gostovat ce u New Yorku. Bit ce predstavljen u dvjema etapama - izložbom od 9. do 17. ožujka u galeriji MC, te projekcijama 20. ožujka u Residency Unlimitedu.

Izložba u galeriji MC prezentirat ce sakupljene materijale iz arhiva MAFAF-a (Meduklupskog i autorskog festivala amaterskog filma) - filmovi, fotografije, tekstovi, graficki dizajn i razna dokumentacija. Cilj tog sakupljanja bilo je predstavljanje "Nevidljivog MAFAF-a" - istraživacke platforme koja se razvija od 2010. u raznim prezentacijskim oblicima. Njegova je namjera dati prostora za subjektivnu kriticku reinterpretaciju bez mitologiziranja.

Na projekcijama ce biti prikazan izbor nagradenih kratkih filmova od 1965. nadalje. To su uradci koji su igrali važnu ulogu u povijesti eksperimentalnog i alternativnog filma kao dijela kulturnog krajobraza.

Branka Bencic, povjesnicarka umjetnosti iz Pule, kustosica je Cinemaniaca, popratnog programa Festivala igranog filma u Puli. Program je usmjeren na izlaganje eksperimentalnog filma, videa, filmova umjetnika i multimedijalnih instalacija koji je utemeljila 2002. godine. Kustosica je i oko 30 skupnih izložbi i videoprograma.

Podsjetimo da su nedavno u New Yorku izlagali pulski likovni umjetnici Goran Grofelnik i Bojan Šumonja. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter