Pulski Down syndrom centar dobio kombi

Kombi će korisnicima Centra omogućiti veću mobilnost (M. ANGELINI)
Kombi će korisnicima Centra omogućiti veću mobilnost (M. ANGELINI)

U pulskom Down syndrom centru danas je održana svečanost primopredaje kombija vrijednog 250 tisuća kuna koji mu je donirala tvrtka Bina-Istra. Vozilo ima osam plus jedno mjesto i korisnicima centra pomoći će pri daljnjem provođenju rehabilitacije te unaprijediti kvalitetu života njih i njihovih obitelji.

- Konačno smo mobilni, rekla je ravnateljica Centra Branka Butorac i dodala da su sretni i što se već četvrtu godinu u Centru održava međunarodni volonterski kamp u koji je ove godine pristiglo 15 djevojaka izviđačica iz Belgije, koje su zajedno s korisnicima upriličile prigodan program za svečanost primopredaje. A svečanosti je uz brojne goste, predstavnike Grada Pule i županije, korisnike i roditelje, prisustvovao i župan Valter Flego koji je, pohvalivši donaciju i rad Down centra, izrazio nadu da će ostale tvrtke slijediti primjer Bina-Istre.

U ovoj vrijednoj donaciji sudjelovao je i izvođač radova na Istarskom ipsilonu, francuska tvrtka Bouygues, odnosno zaklada Terre Plurielle koja djeluje u sklopu te tvrtke iz koje su istaknuli da donacija nije početak, već nastavak suradnje i prijateljstva s pulskim Down centrom, započetim krajem prošle godine kada su se družili i darivali korisnike tijekom božićnih blagdana. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter