Pulski DJ-evi večeras u Zagrebu

Pulski dubstep noćas osvaja Močvaru
Pulski dubstep noćas osvaja Močvaru

Nastupom Krak In Duba, jednog od pionira jungle pokreta u Francuskoj, večeras u zagrebačkom klubu Močvara počinje promotivna mini turneja pulskog Seasplash festivala i njegova 11. izdanja koje će se na pulskoj tvrđavi Punta Christo održati od 18. do 22. srpnja, a Zagrepčane će, uz MMMenigu, uvodno rasplesati pulski DJ-evi Sheco, '207 (tu-ou-sevn) i L JAY, kao i trojica DJ-eva iz Trip Zion kolektiva (MirekL JAHrneka, Jan Becele i Agregat) koji ovom prilikom slavi osmi rođendan.

Francuski DJ i producent Krak In Dub radio je s jamajkanskim legendama kao što su Capleton, Demolition man i Alborosie, a trudi se zabilježiti originalni slobodni duh jungle glazbe s roots korijenima i dušom reggaea i taj zvuk širi plesnim podijima na svojim nastupima od Južne Amerike do istočne Europe.

MMMeniga je svirao u bendovima Nula, Radikalna promjena i Radikal Dub Kolektiv, a tim je iskustvom dodatno fokusirao svoje DJ-iranje.

Pripadnik je punk generacije, a danas svoje setove bazira na dubstepu te se super uspješno bavi organizacijom Seasplash, Outlook i Dimenisons festivala na pulskoj tvrđavi Punta Christo.

Sheco je mladi pulski DJ koji se miksanjem bavi od kraja 2010.; član je Seasplash Pula Crewa, a u setovima mu prevladavaju drum&bass i jungle.

Pulski dubstep DJ i producent te profesionalni košarkaš 207 (tu-ou-sevn) visok je 207 centimetara, zbog čega je i dobio to ime. Na pulskom Outlook festivalu dolazi u dotjecaj s dubstepom i nastavlja u tom smjeru, a debitantski EP "Clint Eastwood" izašao mu je prošle godine za kanadskog izdavača Capital Boom Records.

L JAY je mladi drum'n'bass/dubstep producent i DJ, član Seasplash Pula Crewa; nastupao je na Outlooku, Seasplashu, Trnfestu, Jabbatonu, ChewTheFatu.

Uz Jana Becelea i Agregata, trećeg DJ predstavnika DJ-a Trip Zion Kolketiva MirekLa JAHrneka te njegovih svojedobnih reggae tuluma na zagrebačkim Srednjacima sjetit će se starije generacije, kao i posjetitelji Cab Cluba gdje je bio stalni rezident. On će večeras zagrijati publiku za legendarnog Krak In Duba. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter