Pulski Delta Blues Gang nastupa u Memphisu

Delta Blues Gang
Delta Blues Gang

Uzbuđenje vlada u taboru četveročlanog pulskog Delta Blues Ganga koji sutra kreće prvo u Zagreb, nakon toga u London, pa u Chicago, do završnog odredišta - kolijevke bluesa, Memphisa u američkoj državi Tennessee gdje će nastupiti na 29. International Blues Challengeu. Riječ je o natjecanju najboljih blues izvođača iz cijelog svijeta koji su pobijedili na natjecanjima u svojim zemljama.

Delta Blues Gang prvo je svojim nastupom oduševio žiri i publiku na natjecanju u Splitu, početkom studenog prošle godine. U Memphisu će svoje umijeće pokušati prvo prezentirati kroz četvrtfinale, koje je na redu u srijedu i četvrtak, pa ako se svide žiriju i udovolje strogim pravilima, polufinale je u petak, a finale u subotu.

Dečki već sada imaju prilično zgusnut raspored jer ih osim svirke na natjecanju očekuju nastupi i na televiziji, radiju te FedEx International Showcaseu, tu je još i snimanje 11 pjesama u legendarnom studiju Sun gdje je nekoć snimao i Elvis Presley.

To još nije sve, jer će se susresti i s Betsie Brown, izvršnom urednicom izdavačke kuće Blind Raccoon koja je objavljivala albume Buddyja Guyja i Erica Claptona, a s Brown se inače nalaze na njen zahtjev, ona ih je kontaktirala preko Mladena Lončara Mikea, cijenjenog promotora bluesa u Hrvatskoj.

Prije nego što zasviraju i zapjevaju u četvrtfinalu, dečke u utorak čeka nastup na državnoj televiziji Tennesseeja Ditty TV (koja je jedna od službenih pokrovitelja IBC-a) od 20 do 21 sat po našem vremenu, što će se moći uživo pratiti na www.dittytv.com.

Nastupit će i na radiju Music On The Couch te se kratko uživo predstaviti i na prije spomenutom FedEx International Showcaseu za koji je odabrano tek 12 bendova sa svih meridijana, od Kanade do Filipina.

Za ono što budu snimili u studiju Sun, za koji inače baš i nije jednostavno rezervirati termin, već ima interesa nekih diskografskih kuća u Hrvatskoj.

Natjecanje se održava se u Beale Streetu na više lokacija i podijeljeno je u tri kategorije. U kategoriji bendova nastupa njih 110, još 60-ak izvođača natječe se u kategoriji solo/duo i tu nastupa Teo Aničić iz Splita, a od ove godine uvodi se još jedna kategorija, i to za mlade bendove u kojoj će među 30-ak sastava boje Hrvatske braniti Four Town Blues Band.

Delta Blues Gang izvest će dvije autorske pjesme i dvije obrade, jednu Roberta Johnsona i jednu Richarda Nevillea.

Bend čine basist Kristijan Kajtez, gitarist Aleksandar Kajtez, bubnjar Livio Benčić i pjevač Ernest Lončar. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter