Pulski bestijarij Nadana Sarvana

Nadan Sarvan i Mia Levak (N. LAZAREVIĆ)
Nadan Sarvan i Mia Levak (N. LAZAREVIĆ)

Na De Villeovom usponu u Puli u srijedu navečer bila je postavljena jednodnevna, trosatna (20-23) izložba ilustracija "Pulski bestijarij" mladog pulskog umjetnika Nadana Sarvana, koji se bavi mitološkim, fantastičnim i pomalo bizarnim stanovnicima našeg grada.

- Iako ih uglavnom ne primjećujemo, oni su cijelo vrijeme tu, vrebaju s pročelja secesijskih zgrada ili se skrivaju u svojim mračnim brlozima. Ova izložba je mala posveta tim čudnim bićima koja egzistiraju na granici mašte i zbilje. Opis motiva i kratku horor priču u pratnji crteža Nadana Sarvana napisala je Mia Levak.

Nadan Sarvan rođen je 1989. godine u Puli, gdje završava opću gimnaziju. Studira Krajobraznu arhitekturu na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Crtanjem se bavi od osnovnoškolske dobi. U svojim radovima najviše se koristi tehnikom "dotworka" te se uz klasične crtačke tehnike bavi i oslikavanjem murala. Samostalno je izlagao na izložbama u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika i Reci:klaonice u Zagrebu, u sklopu Centra za mlade u Čakovcu te na 10. Anti Fa festivalu u Puli.

Mia Levak je inače svestrana mlada pulska umjetnica, članica skupine Go Go Wrighters, po struci profesorica hrvatskog koja se istaknula i kreativnim pedagoškim radom. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter