Pulski autorski trojac izlaže u Rijeci

Andi i dva Olega u Rijeci
Andi i dva Olega u Rijeci

Izložba "Velike daleke ravnine" pulskih umjetnika Olega Morovića, Andija Pekice i Olega Šurana otvorena je prošlog vikenda u riječkoj Galeriji na Korzu. Radi se o izložbi dizajnerskih, slikarskih i pjesničkih ostvarenja, koja je riječkoj publici poslužila kao svojevrsni uvod u stvaralaštvo ovog autorskog trojca.

Odabrani radovi obuhvaćaju zadnje tri godine dizajnerskog stvaralaštva Olega i Olega, među kojima su plakati za Istarsko narodno kazalište, razne knjige, logotipi i radionice, te Andijevog slikarskog stvaralaštva poput serije "Veliki Blek, novi pjesnici, prozirni psi i mi, dečki sa Stoje".

Ovi se radovi, uz časopis za poeziju Polet, izlažu kao čiste vremenske činjenice, dok se web sjedište www.nakonjusmo.net predstavlja kao velika virtualna arhiva – veliki narativ trojca.

Oleg Morović i Oleg Šuran bivši su učenici Andija Pekice u pulskoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Od 2011. godine skupno djeluju kroz likovne izložbe i časopis za poeziju Polet. Sva tri autora više su puta izlagala na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov rad odlikuje visoka vizualna i konceptualna promišljenost. Riječku izložbu organizirala je udruga Drugo more. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter